artikler-online.dk

Beskrivelser og artikler om alt.

artikler-online.dk - Beskrivelser og artikler om alt.

Chokoladesmykker – en ny trend?

De færreste kender til chokoladesmykker eller har forsøgt at bære dem. Det er en noget atypisk trend, der er ved at vise sig i fashionbranchen.

Modeugen i august præsenterede nemlig smykker bestående af chokolade, som den nye fede accessori. Det er da også vældig praktisk at bære et smykke, man kan begynde at spise, når man bliver lækkersulten.

Ikke desto mindre er disse chokoladesmykker lavet af kendte designere som Marianne Dulong, så der er ikke tale om en joke. Dulong har tidligere fremstillet smykker til selveste kronprinsesse Mary.

Skal bæres afkølet

De fleste der har spist chokolade ved, at det smelter når de rammer en vis temperatur. Det er derfor det kan være noget svineri at holde et stykke chokolade i hånden, alt for lang tid. Så smitter det nemlig af på fingrene.

Disse chokoladesmykker skal derfor bæres af afkølede modeller, for at de ikke ødelægger hele illusionen ved ideen. De skulle eftersigende smelte ved en temperatur over 19-20 grader, så modeller skal være meget nedkølede.

En sjov gimmick og hyldest til danske smykkedesignere

De fleste i modebranchen ser stuntet med chokoladesmykker som en sjov gimmick under modeugen. En gimmick der kan give lidt modspil til de mange fordomme og udtalelser om, at modeller altid er for tynde.

Det er klart, at chokolade som materiale ikke egner sig til smykker, da det ikke er holdbart og smelter ved lave temperaturer, i sammenligning med metaller.

Ikke desto mindre, giver det noget ekstra lir til Copenhagen Fashion Week, når modellerne toner frem med chokolade om halsen. Det er producenten Magnum der er gået sammen med danske designere, om at skabe kollektionen. Initiativet er i høj grad lavet for at hylde de mange dygtige smykkedesignere i Danmark.

Om initiativet bliver salgsbare i butikkerne er mere tvivlsomt og det er i hvert fald ikke noget som Magnum og designerne har meldt ud.

Det er nemlig første gang af smykker er på programmet under Copenhagen Fashion Week. Tænk at det først skulle ske i august 2013, med tanke på hvor væsentlig en rolle smykkerne spiller i modebilledet.

Category: Smykker